ingrediënten

poke worst

1 Sunee (Monsieur Boudin) in blokjes gesneden

75 cl sojasaus

1 tl rijstazijn

1 tl geroosterde sesamolie

½ tl chilivlokken

1 tl sesamzaadjes

snel gemarineerde komkommers

2 à 3 mini komkommers

200 cl rijstazijn

½ sjalot

½ tl bloemsuiker

bloemkoolrijst

300 gr bloemkool

1 tl olijfolie

½ tl zout

½ tl rijstazijn

extra’s

200 gr geblancheerde edamame bonen

¼ avocado in plakjes

 

werkwijze

Meng de blokjes worst met de sojasaus, rijstazijn, geroosterde sesamolie en chilivlokken en laat dit een half uurtje trekken in de koeling.

Snij de minikomkommers in schijfjes en meng met de rijstazijn, sjalot  en de bloemsuiker.

Doe de bloemkool in een keukenrobot en cutter tot je stukjes ter grootte van een rijstkorrel hebt. Bak dit in wat olijfolie tot de korrels beetgaar zijn. Laat alles afkoelen en meng er het zout en de rijstazijn. Laat het geheel afkoelen in de frigo.

Doe de bloemkoolrijst in een kom. Haal de worst en de komkommers uit de marinades en verdeel over de bloemkoolrijst. Leg de edamame bonen en de plakjes avocado er bij.

 

Foto (c) Senne Van der Ven