Ingrediënten

4 Jasmina’s (Monsieur Boudin)
ingrediënten
1 ui
2 tenen look
enkele saffraandraadjes
1 tl kurkuma
1 tl verse gember geraspt (of gember poeder)
2 tl paprika poeder
1 tl ras-el-hanout
½ tl korianderpoeder
½ tl komijnpoeder
2 grote wortels
2 pastinaak wortels
100gr kikkererwten uit blik
75cl kippebouillon
½ verse citroen
½ opgelegde citroen (enkel de schil) fijngesneden
4 el groene, ontpitte olijven (liefst marokaanse deze hebben een typische, licht bittere smaak)
4 el verse koriander, grof gehakt
2 el verse bladpeterselie, grof gehakt

 

werkwijze

Fruit de ui en de look in wat olijfolie en wat boter tot ze glazig zijn, dit kan in een echte tajine of anders in een pot met een dikke bodem en een deksel.

Verwijder de meeste ui even en bewaar.

Bak in hetzelfde vet de worsten aan tot ze een mooie kleur hebben.

Schil en versnij de wortels en de pastinaak in stukken van 2 cm en bak ze mee met de worsten.

Voeg nu de ui, de gember, de citroen en alle droge kruiden toe en de 75cl bouillon en draai het vuur laag.

Laat dit 45min tot 1 uur langzaam stoven onder deksel (check af en toe of het vocht niet volledig weggekookt is. Voeg anders een beetje water toe.)

Voeg 5 min voor het einde de olijven en de kikkererwten toe.

Werk af met verse koriander en de peterselie.

 

Foto (c) Hans Cora

Categories: jasmina, recepten