Ingrediënten (voor 4 personen)
4 Bertrands (Monsieur Boudin)
750 g aardappelen
Enkele blaadjes verse dragon, fijn gehakt
400 g witloof
1 courgette, in blokjes
2 el boter
1 dl sherry of vermouth
1 dl room (naar keuze)
2 sjalotten
Snufje nootmuskaat
Peper en zout
Bereiding
Stoof de witloof in boter en voeg beetje peper en zout en water toe, giet af en bewaar het kookvocht. Stoof nadien de courgette, kruid bij met peper en zout, giet af en bewaar het kookvocht.
Schil en kook de aardappelen en maak een puree zoals je die zelf graag maakt (met boter, peper en zout, nootmuskaat) en draai het witloof en de courgette door de puree.
Bak de worsten en maak ondertussen de saus: snipper de sjalotten en stoof ze in boter. Blus met sherry of vermouth en laat inkoken.
Voeg een beetje kookvocht (van het witloof en de courgette) en de room (naar keuze) toe en voeg de verse, fijngehakte dragon toe. Laat nog even inkoken.
Verdeel de stoemp en de worsten over de borden en giet daarover de warme dragonsaus.
TIP: Dit is heerlijk met boerenkool-chips: ontdoe een paar boerenkoolbladeren van de nerven, meng met peper en zout en een beetje olijfolie. Doe ze in een bakblik en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Ze worden lekker krokant.
TIP 2: Schenk hier een fris wit biertje bij!
Foto (c) Hans Cora