Ingrediënten (voor 8 à 10 hapjes)
1 Toni (Monsieur Boudin) in halve maantjes gesneden of in schijfjes
1 rol pizzadeeg (vers of diepvries)
1 reepje gerookt spek (in stukjes)
125 g smeltmozzarella
175 g boter
1 tl gedroogde oregano
½ tl knoflookpoeder
1 el parmezaan, gemalen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C
Bak het spek met het worstvlees 5 minuten op hoog vuur
Laat het afkoelen en doe het door de cutter
Rol het deeg plat en maak rondjes met een doorsnede van 10 à 15 cm
Leg een eetlepel vleesvulling in het midden en een stukje smeltmozzarella
Vouw de randen van het deeg naar het midden en druk alles wat samen in het midden.
Leg de bolletjes deeg met de gevouwen randen naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de zachte boter met de gemalen parmezaan, oregano en knoflookpoeder
Bestrijk de bolletjes deeg met de boter
Bak ze 15 minuten in de oven 190 °C
TIP: ideaal als hapje om de avond in te zetten. Schenk hierbij een fris IPA-bier (13, l’Arogante, Grizzly, Gouverneur of Ponys).
Foto (c) Hans Cora