Ingredienten

2 blikken kokosmelk (400 g)
5 cm gember
1 teen look
3 stengels citroengras
1 blokje groentebouillon
1 sjalot
1 rode chili-peper (met of zonder zaden)
1 EL suiker
3 witte pensen SUNEE (thaise), ontveld en in schijfjes.
4 limoenbladeren
bos koriander
2 paksoi
handvol champignons (naar keuze) / dun gesneden
2 EL sojasaus
vissaus
sap van 1 limoen

Bereiden

Kokosmelk in grote pan verwarmen, 1 blik water toevoegen + daarna citroengras (plet
het eerst met mes of deegroller, daarna in stukken), look, sjalot, groentebouillon,
gember, citroenblad, chili en suiker toevoegen. Laten koken voor ongeveer 15 min.
Pan van het vuur nemen, bouillon zeven (alle smaakmakers er uithalen), bouillon weer
in de pan doen en paddestoelen, paksoi (kleine stukjes) en plakjes worst SUNEE mee
laten koken voor 5 min. Pan van het vuur nemen en limoensap, vissaus en sojasaus toevoegen.
In kommetjes doen en koriander toevoegen. Opdienen!

Foto (c) Libelle – Thomas Vanhaute