Ingrediënten

  • 2 Toni’s
  • 1 bol venkel
  • 8 à 10 kerstomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gehakte rozemarijn
  • grof zeezout

Werkwijze

  • Verdeel de venkels in vier en verwijder het buitenste blad en de harde kern door twee schuine inkepingen te geven in de de knol.
  • Neem twee kwarten venkel en leg ze op een vierkant stuk aluminiumfolie.
  • Besprenkel ze met wat olijfolie, de rozemarijn en zout.
  • snij de Toni in dikke plakken en leg deze bij de venkel
  • verdeel de kerstomaten ook over de twee pakketjes
  • Vouw de folie dicht en leg het pakketje op de barbecue tegen de rand van de barbecue aan de minst warme kant.
  • Laat ze ongeveer 30 minuten liggen tot je er makkelijk een tandenstoker doorheen kan steken.
  • Doe alles voorzichtig op boven een kom zodat je al het heerlijke sap opvangt.
  • De kwarten venkel kan je altijd nog eens kort extra grillen boven heet vuur
Deel dit heerlijk recept met de pensen van Monsieur Boudin