Ingrediënten (voor 4 personen)
4 Toni’s (Monsieur Boudin)
1 l water
300 g penne
500 g van je favoriete pastasaus (of pure passata die je zelf op smaak brengt)
2 tl zout
150 g geraspte kaas
300 g kerstomaatjes
2 el olijfolie
2 teentjes verse knoflook
Handvol basilicum
1 blik (400 g) witte bonen (uitgelekt)
2 verse venkels
1 tl venkelzaad
Optioneel: 100 ml room (vetgehalte 30%), gebruik dan maar 400 g pastasaus
Zeezout en zwarte peper uit de molen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Ontvel en snijd de Sunee worsten in dikke plakken.
Meng de kerstomaatjes, de plakken Toni’s, de venkel en de venkelzaadjes in een kom met de olijfolie, wat peper uit de molen, zeezout en de fijngehakte knoflook.
Leg alles op een bakplaat en bak 15 minuten in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill aan.
Breng 1 liter water aan de kook met 1 (afgestreken) theelepel zout. (Dit lijkt weinig water maar het water zal bijna volledig worden opgenomen door de penne).
Kook de penne in 6 à 7 minuten al dente (de pasta zal nog verder garen in de oven).
Giet de pasta af.
Giet de tomatensaus bij de pasta en eventueel de room.
Meng er de kerstomaatjes, venkel en plakken worst onder samen met de basilicum (houd wat basilicum apart voor de afwerking), de witte bonen en breng op smaak met nog wat zeezout en peper.
Doe alles in een ovenschaal, rasp de kaas erover en zet nog 15 minuten in de oven op 180 °C.
TIP: Gebruik in plaats van pecorino of parmezaan eens Oude Bastiaansens
Foto (c) Libelle – Thomas Vanhaute