Ingrediënten (voor 4 personen)
4 Toni’s (Monsieur Boudin)
1 wortel
Enkele takjes witte selder
1 prei
2 sjalotten
500 ml kippenbouillon
4 el olijfolie
300 g zwarte linzen (bij voorkeur een nacht of een paar uur geweekt)
100 ml witte wijn
Peper en zout
Bereiding
Snijd de groenten in brunoise.
Versnipper de sjalot en stoof in een kookpot aan in 2 el olijfolie.
Voeg de groenten en de linzen toe, roerbak even mee en blus met de witte wijn.
Voeg herhaaldelijk een pollepel bouillon toe tot de linzen gaar zijn. Kruid bij met peper en zout.
Maak de kruidenolie: verwarm de olijfolie tot 60 °C en hak de groene kruiden (naar keuze) fijn in de blender. Voeg langzaam de warme olie toe en kruid bij met peper en zout.
Verdeel het linzenmengsel over de borden, bak de witte pensen kort bruin in 2 el olijfolie en verdeel ze over de linzensalade. Werk af met de kruidenolie.
TIP: Lekker met een beetje graantjesmosterd.
Foto (c) Hans Cora