Ingrediënten
- 2 Toni’s
- 1 bol venkel
- 8 à 10 kerstomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gehakte rozemarijn
- grof zeezout
Werkwijze
- Verdeel de venkels in vier en verwijder het buitenste blad en de harde kern door twee schuine inkepingen te geven in de de knol.
- Neem twee kwarten venkel en leg ze op een vierkant stuk aluminiumfolie.
- Besprenkel ze met wat olijfolie, de rozemarijn en zout.
- snij de Toni in dikke plakken en leg deze bij de venkel
- verdeel de kerstomaten ook over de twee pakketjes
- Vouw de folie dicht en leg het pakketje op de barbecue tegen de rand van de barbecue aan de minst warme kant.
- Laat ze ongeveer 30 minuten liggen tot je er makkelijk een tandenstoker doorheen kan steken.
- Doe alles voorzichtig op boven een kom zodat je al het heerlijke sap opvangt.
- De kwarten venkel kan je altijd nog eens kort extra grillen boven heet vuur