Ingrediënten (4 p):
- 4 BERTRANDs (witte worst met witloof & dragon)
- 2 stronkjes witlof
- 1 eierdooier
- 2 rollen bladerdeeg (kant-en-klaar)
Voor de sriracha mayo
- 150 ml mayonaise
- 80 ml Classic Chili Sauce (Rascal Tastebuddies) of gebruik sriracha.
- 1 el limoensap
- 1 limoen om erbij te serveren
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 °C.
- Stoof de witlof stronkjes gaar in wat boter met wat zout en peper, laat ze afkoelen en wring er het meeste vocht uit.
- Ontvel de worsten en snij ze in stukken.
- Snij vierkantjes van 10 cm uit het bladerdeeg en leg daarop telkens twee stukjes witte worst waarrond je één of twee blaadjes witlof draait, en rol toe.
- Bestrijk het bladerdeeg met de eierdooier en snij in met een scherp mes (ruitjes vorm).
- Bak de worstenbroodjes 20 minuten in de oven op 200 °C.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de mayo samen.
- Serveer de worstenbroodjes met een potje sriracha mayo, snij partjes van de limoen en besprenkel de hapjes met limoensap.
- Heerlijk met een frisse pint! Pony’s for the win! Een knapperig, aromatisch en hoppig blond bier (4,3%)