Ingrediënten (voor 4 personen)
4 Bertrands (Monsieur Boudin)
8 dunne jonge preitjes
1 bot jonge wortelen
250 g rijpe tomaten
4 el olijfolie
Klontje boter
Enkele takjes verse dragon
Enkele takjes verse koriander
Peper en zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 60 °C.
Snijd de jonge preitjes af waar het groen donker wordt en snijd in schijfjes. Schil de wortelen met een dunschiller. Hussel prei en wortelen in een ovenschaal door elkaar met 2 el olijfolie, peper, zeezout en leg er een klontje boter op.
Dek de schotel af met bakpapier en laat minstens 20 minuten zachtjes garen in de oven op 60 °C tot de wortelen beetgaar zijn. Alleen al de saus die uit de oven komt is heerlijk.
Werk af met een beetje citroensap.
Snijd ondertussen de witte pensen in stukken van 3 cm (niet te dun) en bak ze langzaam in 2 el olijfolie aan beide kanten tot ze licht gekaramelliseerd zijn.
Lepel de saus over de groenten en de schijfjes pens en werk af met fijngehakte dragon en koriander en verse tomaten van een bezielde bioboer.
TIP: Ga na het garen kort met een bunsenbrander over de groenten om wat spanning te krijgen.
Foto (c) Hans Cora
met dank aan Bart Desitter