Ingrediënten (Voor 8 à 10 stuks)
1 Bertrand (Monsieur Boudin)
200 g bloemige aardappelen
1 ei
1 el fijngesneden ui
½ tl fijngesneden knoflook
½ el maizena
¼ tl zout
2 el olijfolie
2 el groene kruiden (verse peterselie, bieslook…)
Bereiding
Ontvel de worst en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd de aardappelen in blokjes van 2,5 cm.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
Pureer de aardappelen en meng het zout en de maïzena eronder
Fruit de ui en de knoflook op een laag vuurtje in de olijfolie glazig en meng het fijngehakte worstvlees eronder. Vermeng de puree met het ui-vleesmengsel en meng ook het ei eronder.
Neem twee eetlepels en vorm quenelles van het mengsel
Frituur de kroketjes in de friteuse op 175 °C (of in een diepe pan)
TIP: Heerlijk met rauw witloof en een citroen-dragonmayonaise.