Ingrediënten (4 pers)
300 g gekookte rode biet
300 g aardappelen Nicola
120 g rucola
1 bol (buffel) mozarella
75g walnoten
30 g boter
4 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
peper en zout
4 Bertrands
Bereiding
Kook de aardappelen en laat ze afkoelen, snijd ze daarna in kleine stukken
Halveer de bietjes en snijd ze in dunne plakje
Spoel de rucola en schudt ze droog.
Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in kleine stukken.
Rooster de walnoten, laat ze afkoelen en hak ze fijn.
Warm de aardappelen en de bietjes even op met boter in de pan.
Maak een vinaigrette van de olijfolie, witte wijnazijn en peper en zout.
Bak de twee Bertrands en snijd ze in stukjes.
Meng alles voorzichtig dooreen en dien op
TIP: Dien op met een lekker glas rode wijn: Primitivo uit Zuid-Italië, Amarone uit Veneto (Italië), Grenache uit Zuid-Frankrijk of een Carmenère uit Chili.
Foto (c) Hans Cora
Met dank aan Nathalie Van De Vijver