Monsieur Boudin

Ingrediënten

  • 2 Bertrands
  • 4 stronken Witlof
  • 16 plakjes gerookt ontbijtspek
  • béarnaise

Werkwijze

  • Zet een ruime pan water op het vuur en breng het water aan de kook.
  • Maak de stronken witlof schoon (snijd eventueel de uiteinden eraf en verwijder de buitenste bladeren). 
  • Doe, als het water kookt, de stronken witlof in de pan en kook ze 5 minuten.
  • Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  • Snij de stronken witlof over de lengte middendoor en druk er nog wat vocht uit. Doe hetzelfde met de Bertrands. Wikkel vervolgens om iedere halve stronk en halve worst vier plakjes gerookt ontbijtspek.
  • Leg de stronken witlof en worst met spek op het indirecte deel van de BBQ.
  • Gaar de witlof en worst in spek 10 tot 15 minuten, tot het spek een mooie kleur krijgt. 

Saus

  • serveer met béarnaise