Ingrediënten
2 Toni’s
200 gr Berloumi of haloumi kaas
10 kers- of kleine trostomaten
groene of rode pesto

Werkwijze
snij de Berloumi kaas in grote dobbelstenen
snij de Toni’s in vingerdikke schijven
maak 2 grote of vier kleiner spiesen met afwisselend een schijf worst, een stuk Berloumi en een kerstomaat (als je houten spiesen gebruikt, week ze dan minstens 30 min in water dan branden ze niet aan)
grill de spiesen in 5 à 10 minuten op een minder warme kant van de BBQ

Saus
serveer met groene of rode pesto

Bijgerecht: venkelsalade met citrus en zongedroogde tomaten.
Deze salade kan je gerust ook wat op voorhand maken en serveren bij je BBQ gerechten

Ingrediënten
1 venkelknol
1 pompelmoes
1 (eet)appelsien
1 citroen
1 limoen
pezo
goede olijfolie
takje verse dragon
5 zongedroogde tomaten

Werkwijze
Verdeel de venkels in vier en verwijder het buitenste blad en de harde kern door twee schuine inkepingen te geven in de de knol.
snij de venkel in dunne plakjes, als je een mandoline hebt gaat dit heel snel
haal het vruchtvlees uit de pompelmoes en de appelsien en meng het onder de venkel
pers de citroen en de limoen uit over de venkelsalade
hak de dragon fijn en meng het samen met een goede geut olijfolie onder de salade
snij de zongedroogde tomaten in de helft en verdeel over de salade
breng op smaak met zout en peper

Categories: recepten, toni