ingrediënten
poke worst
1 Sunee (Monsieur Boudin) in blokjes gesneden
75 cl sojasaus
1 tl rijstazijn
1 tl geroosterde sesamolie
½ tl chilivlokken
1 tl sesamzaadjes
snel gemarineerde komkommers
2 à 3 mini komkommers
200 cl rijstazijn
½ sjalot
½ tl bloemsuiker
bloemkoolrijst
300 gr bloemkool
1 tl olijfolie
½ tl zout
½ tl rijstazijn
extra’s
200 gr geblancheerde edamame bonen
¼ avocado in plakjes
werkwijze
Meng de blokjes worst met de sojasaus, rijstazijn, geroosterde sesamolie en chilivlokken en laat dit een half uurtje trekken in de koeling.
Snij de minikomkommers in schijfjes en meng met de rijstazijn, sjalot en de bloemsuiker.
Doe de bloemkool in een keukenrobot en cutter tot je stukjes ter grootte van een rijstkorrel hebt. Bak dit in wat olijfolie tot de korrels beetgaar zijn. Laat alles afkoelen en meng er het zout en de rijstazijn. Laat het geheel afkoelen in de frigo.
Doe de bloemkoolrijst in een kom. Haal de worst en de komkommers uit de marinades en verdeel over de bloemkoolrijst. Leg de edamame bonen en de plakjes avocado er bij.
Foto (c) Senne Van der Ven