Ingrediënten (voor 4 personen)
4 Sunee’s (Monsieur Boudin)
3 el maisolie
1 rode ui, fijngehakt
3 grote tenen knoflook, fijngehakt
1 el geraspte gember
2 stengels citroengras, fijngehakt (kneus het citroengras eerst)
1 rode paprika, in reepjes
200 g kastanjechampignons, in schijfjes
8 stuks babymaïs
200 g prinsessenboontjes
2 el rode currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 el vissaus
1 el palmsuiker of rietsuiker
Sap van 1 limoen
Handvol Thaise basilicum of gewone basilicum, fijngehakt
4 lente-uitjes, fijn gesneden
Handvol fijngehakte koriander
250 g jasmijn- of basmatirijst
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Ontvel en snijd de Sunee worsten in dikke plakken en gaar ze 10 minuten in de oven.
- Doe de maïsolie in een steelpan en fruit er de fijngehakte ui, knoflook, verse gember en citroengras zacht in.
- Voeg de 2 eetlepels rode currypasta toe.
- Snijd de prinsessenboontjes in vier en voeg ze, samen met de reepjes rode paprika, babymaïs en kastanjechampignons toe en roer om tot de groenten gelijkmatig zijn bedekt.
- Voeg de kokosmelk, limoensap, vissaus en de suiker toe.
- Laat de curry ongeveer 10 minuten sudderen en roer er op het einde de fijngehakte koriander door.
- Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de curry over de rijst in een kom. Werk af met de schijven Sunee worst, het Thaise basilicum en gesneden lente-uitjes.
TIP: De rode currypasta van Oxfam is super, maar behoorlijk spicy. Andere variëteiten vind je in de Aziatische supermarkt.
recept van Vooruit-chef Tom De Vleeschauwer.
(c) Hans Cora