Ingrediënten (4 p): 

  • 4 BERTRANDs (witte worst met witloof & dragon) 
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 eierdooier
  • 2 rollen bladerdeeg (kant-en-klaar)

Voor de sriracha mayo

  • 150 ml mayonaise
  • 80 ml sriracha of gebruik Classic Chili Sauce (Rascal Tastebuddies) 
  • 1 el limoensap
  • 1 limoen om erbij te serveren 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Stoof de witlof stronkjes gaar in wat boter met wat zout en peper, laat ze afkoelen en wring er het meeste vocht uit.
  3. Ontvel de worsten en snij ze in stukken.
  4. Snij vierkantjes van 10 cm uit het bladerdeeg en leg daarop telkens twee stukjes witte worst waarrond je één of twee blaadjes witlof draait, en rol toe.
  5. Bestrijk het bladerdeeg met de eierdooier en snij in met een scherp mes (ruitjes vorm).
  6. Bak de worstenbroodjes 20 minuten in de oven op 200 °C.
  7. Meng ondertussen de ingrediënten voor de mayo samen. 
  8. Serveer de worstenbroodjes met een potje sriracha mayo, snij partjes van de limoen en besprenkel de hapjes met limoensap. 
  9. Heerlijk met een frisse pint!
Deel dit heerlijk recept met de pensen van Monsieur Boudin