ngrediënten (4 p): 

  • 4 ANTOINEs (bloedworst met appeltjes en vermout) 
  • 1 jonagold appel 
  • 200 gr knolselder
  • 200 gr pompoen
  • 200 gr koolrabi
  • 200 gr pastinaak
  • 200 gr krieltjes
  • 15 gr rietsuiker
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven op 220°C
  2. Snij de groenten en de krieltjes in stukken van 2-3cm op 2-3cm, ze mogen ongelijk van vorm zijn. Meng met een geut olijfolie en peper en zout. Doe alles in een ovenschaal en plaats 30 min in de oven.
  3. Snij de bloedworst in dikke schijven en de appel in schijfjes (laat de schil aan de appel). Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de bloedworst en de appel op de groenten. Strooi de rietsuiker over de appels en de groenten.
  4. Zet alles nog 10 min in de oven.
  5. De suiker mag wat karameliseren, zet indien gewenst even de grill op.
Deel dit heerlijk recept met de pensen van Monsieur Boudin