Ingrediënten (4 p): 

  • 200gr gemengde soorten sla
  • 2 zachtgekookte eitjes, gehalveerd
  • 2 BERTRANDs (witte worst met witloof en dragon) gebakken of rauw in schijfjes. Kan ook met JEANs (gerookte witte worst met verse kervel) 
  • 200gr grijze garnalen
  • 200gr gerookte zalm (of 4 plakjes)
  • 4 radijsjes
  • 12 kerstomaatjes
  • 4 artisjokharten op olie of water
  • 1 kleine rode ui
  • 1 citroen
  • 3 el of 45ml olijfolie
  • 1 el of 15ml koolzaadolie (walnoot, 

Bereiding: 

  1. Halveer de kerstomaatjes en de artisjokharten. 
  2. Snij de radijsjes in plakjes en de rode ui in dunne halve ringen (ben je geen fan van rauwe ui, leg ze dan een half uurtje in melk, spoel ze af en gebruik ze zo).  
  3. Meng de olijf- en koolzaadolie met het citroensap en kruid af met wat peper en zout. 
  4. Meng de dressing onder de sla samen met de kerstomaatjes, artisjokharten, radijsjes & de rode ui.
  5. Verdeel dit in 4 kommen of borden 
  6. Werk af met de plakjes gerookte zalm (wil je het nog wat feestelijker, vervang de zalm door 4 gebakken coquilles), de schijfjes Bertrand, de zachtgekookte eitjes en de grijze garnalen (of vervang deze door 4  gebakken gambas) 

Bij een “salade folle” (gekke salade) wordt steeds vlees én vis gebruikt. Deze salade is een eenvoudig én feestelijk gerecht aangevuld met gastronomische ingrediënten. Voeg gerust jouw favorieten toe en genieten maar.      

Deel dit heerlijk recept met de pensen van Monsieur Boudin