Ingrediënten (4 p):

  • 4 BERTRANDs (witte worst met witloof en dragon) . Kan ook met JEANs (gerookte witte worst met verse kervel) 
  • 4 wortelen
  • 2 preistengels 
  • 4 stengels selder
  • 1 kg krielaardappelen
  • room (2,5 dl)
  • 1 ei
  • groentebouillon (2 blokjes)
  • verse dragon
  • verse peterselie

Werkwijze: 

  1. Snij alle groenten (selder, prei, wortelen) julienne, de krielaardappelen snij je in twee gelijke helften.
  2. Stoof ze aan in wat boter, laat de witte pensen even meestoven en haal ze dan uit de kom en zet apart.
  3. Voeg 1 liter bouillon toe en laat het geheel een 20 tal minuten verder garen. Als de aardappelen bijna gaar zijn, voeg je wat room en de verse dragon toe. Laat alles opnieuw verder pruttelen op een laag vuurtje.
  4. Ondertussen hak je de peterselie fijn.
  5. Maak een liaison, hiervoor meng je het eigeel én de overgebleven room in een kommetje. Vlak voor het serveren voeg je die toe aan de waterzooi. De pensen mogen nu ook nog wat mee garen. Proef even en kruid af met peter en zout.
  6. Serveer in een diep bord, werk af met verse peterselie en beetje dragon.
Deel dit heerlijk recept met de pensen van Monsieur Boudin