Ingrediënten

3 Jean (gerookte witte pens met verse kervel), kan ook met Bertrand
4 wortelen
2 prei
4 stengels selder
1 kg krielaardappelen
room (2,5 dl)
1 ei
groentenbouillon (1blokje)
verse dragon
verse peterselie
goed hand vol trostomaatjes


Werkwijze

Neem een schotel en doe hier de trostomaatjes, sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Ze in de oven gedurende 30-40 min op 140 gr.

Snij alle groenten (selder, prei, wortelen) brunoise, de kriel aardappelen snij je in twee gelijke helften.

Stoof ze aan in wat boter, laat de witte pensen even mee stoven en haal ze dan uit de kom en zet apart.

Voeg 1 liter bouillon toe en laat het geheel een 20 tal minuten verder garen. Als de aardappelen bijna gaar zijn, voeg je wat room toe en de verse dragon toe. Laat alles opnieuw verder pruttelen op een laag vuurtje.

Ondertussen hak je de peterselie fijn.

Maak een liaison, hiervoor meng je het eigeel én de overgebleven room in een kommetje. Vlak voor het serveren voeg je die toe aan de waterzooi. De pensen mogen nu ook nog wat mee garen. Proef even en kruid af met peter en zout.

Serveer in een diep bord, werk af met de trostomaatjes en strooi er wat verse peterselie over.

Smakeleyck!

(c) foto Frederik Van Allemeersch

Deel dit heerlijk recept met de pensen van Monsieur Boudin