Ingrediënten 

3 Toni’s (Monsieur Boudin)

1 wortel

paar stengels bleekselder

1 prei   

2 sjalotten

500 ml kippenbouillon

Olijfolie

300 gr zwarte linzen (bij voorkeur nacht of paar uur geweekt)

100 ml witte wijn

Platte peterselie

200 ml kruidenolie (bieslook, peterselie…)

 

werkwijze: 

Snijd de groenten brunoise.  

Warm de bouillon op.  

Doe de bouillon in een pan en voeg de brunoise toe, voeg ook de linzen toe en roerbak even mee en blus af met witte wijn.

Voeg herhaaldelijk scheut (pollepel) bouillon toe tot de linzen gaar zijn. Kruid met peper & zout.

Kruidenolie: verwarm olijfolie (200 ml) tot 60°C, hak de kruiden (naar keuze) fijn in de blender en voeg langzaam warme olie toe en kruid af met peper & zee.

Schep het linzenmengsel op een bord, bak de witte pensen kort bruin en verdeel over de linzensalade, werk af met de olie & eventueel een beetje graantjesmosterd.

 

Foto (c) Hans Cora

Deel dit heerlijk recept met de pensen van Monsieur Boudin
Categories: recepten, toni