ingrediënten 

1 Toni (Monsieur Boudin) in halve maantjes gesneden (worst in de lengte in twee snijden, nog eens in de lengte in twee en dan elke helft in partjes) of in schijfjes.

pizza deeg (vers of diepvries)

1 lapje gerookte spek (in stukjes)

pizzadeeg – kant & klaar

smeltmozzarella

175 gr boter

1 tl gedroogde oregano

½ tl lookpoeder

1 el parmezaan kaas in poeder

 

werkwijze

Bak het spek met het worstvlees en de salami 5 min op hoog vuur.

Laat het afkoelen en doe het nogmaals door de cutter

Rol het deeg plat tot een doorsnede van 10-15cm

Leg een eetlepel vleesvulling in het midden en een stukje smelt mozzarella

Vouw de randen van het deeg naar het midden en druk alles wat samen in het midden

Leg de bolletjes deeg met de gevouwde randen naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng de zachte boter met de gemalen parmezaan, oregano & lookpoeder

Bestrijk de bolletjes deeg met de boter

Bak ze af in 15 min in een voorverwarmde oven van 190°C

 

Foto (c) Hans Cora

Deel dit heerlijk recept met de pensen van Monsieur Boudin
Categories: apero, feest, recepten, toni