Ingrediënten: 

1 Bertrand (Monsieur Boudin) ontveld en in kleine stukjes

200 gr bloemige aardappels

1 ei

1 el fijngesneden ui

½ tl fijngesneden look

½ el maizena

¼ tl zout

2 el groene kruiden (verse peterselie, bieslook)

 

werkwijze: 

Snij de aardappelen in stukken van 2,5 cm.

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, giet af en laat afkoelen.

Pureer de aardappelen en meng met het zout en de maïzena.

Fruit de ui en de look op een laag vuur in wat olie en meng de stukjes worstvlees er onder als de ui glazig is.

Meng de puree met het ui/vlees mengsel.

Meng het ei er onder.

Neem twee eetlepels en vorm quenelles van het mengsel.

Frituur in de friteuse op 175°C (of in een diepe pan).

 

serveren met rauw witloof slaatje en een citroen/dragon mayonaise.  

Deel dit heerlijk recept met de pensen van Monsieur Boudin
Categories: apero, bertrand, feest, recepten