Ingredienten
– 2 blikken kokosmelk (400 g)
– 5 cm gember
– 1 teen look
– 3 stengels citroengras
– 1 blokje groentebouillon
– 1 sjalot
– 1 rode chili-peper (met of zonder zaden)
– 1 EL suiker
– 3 witte pensen SUNEE (thaise), ontveld en in schijfjes.
– 4 limoenbladeren
– bos koriander
– 2 paksoi
– handvol champignons (naar keuze) / dun gesneden
– 2 EL sojasaus
– vissaus
– sap van 1 limoen

Bereiden
Kokosmelk in grote pan verwarmen, 1 blik water toevoegen + daarna citroengras (plet
het eerst met mes of deegroller, daarna in stukken), look, sjalot, groentebouillon,
gember, citroenblad, chili en suiker toevoegen. Laten koken voor ongeveer 15 min.
Pan van het vuur nemen, bouillon zeven (alle smaakmakers er uithalen), bouillon weer
in de pan doen en paddestoelen, paksoi (kleine stukjes) en plakjes worst SUNEE mee
laten koken voor 5 min. Pan van het vuur nemen en limoensap, vissaus en sojasaus toevoegen.
In kommetjes doen en koriander toevoegen. Opdienen!

Foto (c) Libelle – Thomas Vanhaute

Deel dit heerlijk recept met de pensen van Monsieur Boudin
Categories: recepten, sunee