Ingredienten
– Aardappelen
– Verse dragon
– Witloof
– Courgette
– Boter
– Peterselie
– Sherry
– room
– Sjalot
– 4 Bertrands
– Boerenkool (optioneel)

Bereiden
Stoof de witloof in boter en voeg beetje water toe , giet af en bewaar vocht. Stoof nadien
courgette, giet af en bewaar vocht.
Maak een puree zoals je die zelf graag maakt (met boter, P&Z, muskaat), draai het
witloof en cougette door de puree.
Bak de worsten en maak ondertussen de saus: sjalot stoven in boter, blussen met sherry,
laten inkoken, beetje room toevoegen (je kan dit ook weglaten) en verse dragon
toevoegen. Nog even laten inkoken.
Stoemp op bord samen met de worsten, daarover giet je de warme dragonsaus + gehakte peterselie + eventueel de boerenkool chips.

Optioneel: maak boerenkool chips voor erbij te geven. Boerenkool spoelen, drogen (afdeppen of zwieren) in kleine stukken trekken, olie en pezo er op en bakken (bakplaat) in de oven op 120C (15 a 20 min).

 

Foto (c) Hans Cora

Deel dit heerlijk recept met de pensen van Monsieur Boudin
Categories: bertrand, recepten