Ingrediënten

  • 4 Sunee’s (thaise boudin blanc)
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 3 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 stengels citroengras, fijngehakt
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 200 gr gesneden kastanje champignons
  • 8 stuks babymaïs
  • 200 gr prinsessenbonen in 4 gesneden
  • 2 eetlepels rode curry pasta (die van oxfam is super maar redelijk spicy, anders bij de Thai)
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel palmsuiker of rietsuiker
  • 1 limoen
  • handvol Thaise basilicum of gewone basilicum
  • Jasmijn of basmati rijst voor het serveren
  • 4 stengels lente-uitjes, fijngesneden
  • handvol fijngehakte koriander

Werkwijze

  • Snij de Sunee’s (ontvel ze eerst indien gewenst) in dikke plakken en gaar ze in 10 min in een oven van
    180°C.
  • Doe wat maïsolie in een steelpan en voeg de gehakte ui, knoflook en verse gember en
    citroengras toe en fruit zacht aan.
  • Voeg de 3 eetlepels rode curry pasta toe.
  • Voeg de plakjes rode paprika, babymaïs, prinsessebonen en champignons toe en roer om tot de
    groenten gelijkmatig zijn bedekt.
  • Voeg tot slot de kokosmelk, vissaus, limoensap en de suiker toe.
  • Laat de curry sudderen voor ongeveer 10 minuten en roer er op het einde de fijngehakte koriander
    door.
  • Bereid in tussentijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Zodra de rijst klaar is, serveer ze in een kom en schep de curry over de rijst. Top met de schijven
    Sunee en garneer met verse Thaise basilicum linten en gesneden lente-uitjes.
Deel dit heerlijk recept met de pensen van Monsieur Boudin
Categories: recepten, sunee

Leave a Reply